Åååh...

Vill skrika, gråta och slå på allt i min närhet sv frustration. Är på ruggigt humör och allt känns fan skit, blev bara så grymt less bär jag kom hem och var tvungen att börja städa direkt trots hunger och trötthet. Kunde ju ha valt att inte göra det men jag kan fan inte lugna ner mig och komma till ro ordentligt när et ser ut som fan runt omkring mig, kan inte koncentrera mig på att äta heller. Ville bara sätt mig ner och gråta i ett hörn i köket, men det går inte för det är inte dammsuget osv... Skrek åt tomma förpackningar i frysen och slängde gammal mat tvärs över rummet och efter det kändes det lite bättre. Disken fick sig en utskällning också i förbifarten och nu har jag efter en halvtimmes vrålande och stökande lyckats sätta mig i soffan med några mackor och mjölk. Ska försöka lugna ner mig tills Joel kommer hem.

Ser iaf fram emot att ta itu med baksidan i afton, och äta grillat med Ida. Wiiie... Näe, inte pepp just nu men det kommer nog snart.


Kväll

Fortfarande inget altanröj, blir bara inte att vi tar tag i saken. Lata? Ja, kanske lite. Känns nog mest bara drygt i allmänhet, men imorgon måste det göras då blommorna kommer på fredag! Står fortfarande att det ska regna men även att det ska vara 25 grader varmt så kan nog bli mysigt ändå, jag bryr mig då inte om hur vädret blir för här ska påtas! Är det alltför hemskt får jag nog ge mig men tänker hålla ut så länge som möjligt.

Gårdagens utflykt var trevlig, och lite sorgesam. Känns konstigt att huset snart byter ägare men det var ju tvunget att hända förr eller senare. Livet går vidare, eller hur? Vi hittade en del saker som skulle med hem; tre emaljerade baljor med grön kant och en liten grön potta som jag tänkt plantera blommor i (vilket jag tror kommer bli hur fint som helst), verktyg till Joel och annat som ska ut till sommarstugan (typ åkgräsklippare, trimmer, motorsåg och dylikt) samt en väldigt fin och rätt ny tvättmaskin som vi ska hämta hit! Känns sjukt skönt att veta att den kommer, hatar att vara beroende av tvättstugetider för att få tvätta, plus att vi tenderar att använda allt vi äger innan vi bryr oss om att boka tid.. Inte bra. Kommer bli sååå skönt att kunna tvätta en maskin precis när man vill! Kan vara det jag saknar mest med att bo hos mina föräldrar, tvättmaskin och torktumlare tillgängligt precis när man vill... Torktumlare känns inte så nödvändigt i nuläget utan mer som en ganska onödig lyx. Ååh, så pepp på att fixa här hemma med nya grejer! ^^ Det kommer behöva göras en del ändringar i badrummet och gud vet vars alla grejer i den stora hyllan ska rymmas men det löser sig utan tvekan. Ska bli kul! :)

Nu potatisbullar och försöka hitta på något att titta på! (Joel hade ordnat hemmagjorda hamburgare tills jag kom hem från jobbet, hur gott som helst! Omnomnom, alla borde ha en karl som lagar awesome mat åt en, i alla fall om man själv avskyr allt som har med matlagning att göra. <3)


Sömn?

Praktiken startar om lite mindre än åtta timmar och jag känner mig klarvaken. Kan inte ligga bekvämt, är trångt i sängen och det är varmt. Kändes inte kul alls. Måste försöka tjura till mig några timmar, det här går ju rent inte..

I övrigt så blir det imorgon utflykt till Kalvträsk för mig, Joel, min mor och min syster. Känns skoj. Är dags att plocka ut allt som vi vill ha kvar innan dom nya ägarna tar över. Allt som vi inte vill ha/behöver ska lämnas så det är ju i alla fall tacksamt att slippa röja ur kåken då den är gigantisk. Blir nog trevligt, och skönt med en dagsytflykt då det var länge sen sist! Jobb till tolv och sen elva mil bil rakt in i skogen. Tjoho!

Och fredag ser jag fram emot! Blir Solbacken tur för att inhandla mat och blommor för att påbörja altanprojektet! Sedan ska Ida komma förbi och käk middag och hjälpa oss pula på med baksidan. Yay. :) Kommer bli hur mysigt som helst! ^^ Just nu säger min dumma väderapp att det ska regn men det kan fort ändras, och det hoppas vi det gör också!

Yes, lyckades få Ikaros att lägga sig under Joels täcke istället! Seger!

Nåväl, nu ska jag försöka sova igen. Det här kändes ju mest bara tradigt.

(har ny telefon för övrigt, och har lyckats få tag i alla nummer igen så är återigen kontaktbar på egen lur. ^^)


Mätt!

Imorse (vid tre-tiden ungefär) ropade jag till min tv-spelande karl att jag behövde potatisgratäng. Det funkade för nu är magen gode full med ovan nämnda läckerhet samt stekt lax som enligt mitt lukt- och smaksinne var kryddad med kanel. Detta var inte fallet men garam masala var det på den och det är tydligen kanel i det så lite rätt hade mina överdrivna sinnen ändå! Spelar ju ingen roll egentligen, för gott var det! :)

Imorgon ska jag förbi soc och lämna in försenade papper (yay) samt gå på jakt efter en ny mobiltelefon. Har gett upp sökandet efter den förra då jag banne mig inte kan hitta den någonstans. Men om jag köper en ny imorgon så visar den sig nog rätt snart! ;) Lagen om alltings djävlighet var det va?

Disken är omhändertagen och lägenheten i övrigt är förhållandevis ren. Snajsigt! Vi har visst blivit duktiga på att hålla efter oss själva tror jag minsann, om man jämför med föregående sommars/hösts kaosartade tillstånd i alla fall. Framsteg. Är då grymt mycket lättare att leva när omgivningen är städad, mår så dåligt av oreda. Karlen min klarar av snäppet mer än mig vilket ibland får mig att känna mig jobbig och städgalen men var och en får sköta sitt. Eftersom jag irriterar mig mer så städar jag mer, svårare än så är det inte egentligen. Nåväl, nog prat om det.

Dags att koncentrera sig på filmen och kanske mata magen med mer potatisgratäng, vem vet vad som kan hända? :P


Baka, baka liten kaka

Efter en smärre dipp i humöret vid tanken på grannens grillfest är det bättre igen! Kvällen kommer inte innefatta varken fest eller grillning utan det blir bakning och lax med potatis på hemmaplan istället. :) Det uppskattar en osocial Cissi väldigt mycket. ^^ Baksidan är inte tagen itu med än men än är inte dagen över. Kanske skjuter på det till imorgon, vi får se. :P

Nu säsongsavslutningen av Supernatural och sen myyyys! ^^


Lördag

Oj vad bra jag mår idag! Sov alldeles för länge som vanligt men det är ju helg så det kändes tillåtet. :) Snart börjar en ny vecka med praktik osv så tänker sova medans jag kan. ^^

Myskatten hoppade nyss upp i sängen och började fisa. Mysigt?

Idag ska jag försöka ta itu med baksidan och se om jag kan få nån ordning där. Till veckan ska det inhandlas blommor så snart måste det göras hur som helst. Pepp! Har en del planer och det kommer bli najs, ska bli så skönt att ha en mysig altan för en gångs skull! :)

Nu ska jag ta och äta något, sedan sätta igång med baksidan!


Jesus flygardag

Förkylningen är bättre, sämre med vädret.. Gårdagen tillbringades först med Emanuel och Ikaros ute i solen och sedan blev det picknick med pastasallad i det fina vädret gör mig, älsklingen och några vänner. Och vovven förstås, raringen är fortfarande helt slut efter allt spring efter bollen. :P Var mysigt, även om mina höfter inte tackade mig efter all promenering och sittande på kall backe hela dagen men sådant går ju som tur är över till slut. :)

Idag vet jag inte riktigt vad som ska hända, regnet droppar slentrianmässigt ner och dödar effektivt all lust till utomhusbestyr. Köket ska städas men inte av mig så egentligen så skulle jag kunna göra bara ingenting, fast det känns fasligt tråkigt. Kanske ringa hit min syster och se en film? Ja, det låter trevligt. Ska ringa och höra vad hon säger.

Ja! Min telefon är puts väck så om ni vill nått får ni ringa min karl. Hoppas den dyker upp snart!


Snörvel

Efter städrycket i lördags hade jag lite ont i halsen men tänkte inte mer på det och vaknade självklart med en brakförlylning. Inte road. Men bättre blir det tack och lov! Hoppas på att vara helt återställd snart då jag inte har råd att missa fler dagar på praktiken, blir alldeles för dyrt.

Ser nyaste avsnittet Outsiders på femman och ja.. Det handlar om äldre svenska kvinnor (60+) som far till Gambia för att hitta kärlek hos unga män (20+). Jag säger inte att det inte händer, men jag tycker dom är naiva som inte förstår att det oftast handlar om pengarna för karlarna. Vissa kvinnor inser det utan tvekan men de tre finlandsvenska systrarna som det handlar om nu verkar inte se det över huvud taget. En av dem blev lämnad då hon berättade att hon tänkte stanna i Gambia och inte ta med sig karlen till Sverige som var planen från början och ärligt så blev jag väl inte direkt förvånad. Jag tycker väldigt synd om dessa kvinnor som är så ensamma att som gör så mot sig själva men samtidigt så... Ja, är man så blåögd så...

Oh, slut reklam!


Stånk och stön

Snart klar med städningen. Skönt! Ska bara vika tvätten och dammsuga sovrummet sen jädrar tänker jag inte göra något mer idag! Disken och köksytorna är fortfarande kvar men det tänker jag lämna åt Joel, eller så gör jag det imorgon, vi får helt enkelt se.

Två dagar ledigt innan det är dags för Röda Korset igen. Försöker vänja mig, försöker uppskatta det men det går inte. Blir jobbigare och jobbigare att ta sig dit och så fort jag är där glor jag på klockan hela tiden i väntan på att få fara därifrån igen. Ska vara där tills första Juni iaf, hoppas det inte blir längre men blir det det så får jag leva med det också. Det kanske blir bättre.

Toabesök, tvätt och dammsugning. Duger ju inte att bara sitta här!


Motivation?

Håller (väldigt) sakta men säkert på att städa mig genom lägenheten. Känner inte peppen men det börjar vara alldeles för länge sen stället grovstädades. Har hittills lyckats plockat bort i köket och vardagsrummet samt dammtorkat och organiserat tv-spelskonsollerna samt tv-bänken. På en timme. O.o Nej, effektiv eller road är jag inte men kommer vara skönt att ha det gjort då jag gått med lite ångest över det ett tag nu. Borde tvätta fönstren också, fast om jag ska vara ärlig lär det inte hända!

I övrigt vet jag inte riktigt. Jag känner mig långt från hundra och har inte gjort det på ett tag, och samma kan nog sägas om karlen i huset. Just nu är livet tungt helt enkelt, men jag hoppas på en ljusning snart. Just nu vill jag inget annat än att ha en normal tillvaro, men samtidigt så är jag inte riktigt säker på vad det är heller, och inser själv att det inte är en möjlighet i nuläget.

Nåja, man får helt enkelt fortsätta köra på och vänta på ljusare tider. Nu är det nog dags att dra fram dammsugaren...


Sköna Maj välkommen till vår bygd igen

Maj månad och äntligen börjar vädret se lite trevligare ut! Så skönt med lite värme i livet igen, snön är snart borta och om inte allt för länge blir nog träden gröna igen! Magiskt hur mycket vädret gör för humöret. :)

Ska så snart vädret varit stabilt ett tag röja upp på baksidan och påbörja sommarens uteprojekt. Har aldrig brytt mig om baksidan och altanen tidigare men i sommar skulle det vara kul att göra fint med blommor och prydnader. Är riktigt peppad på att få starta, men ska som sagt vänta lite mer på vädret, och på att Joel blir fit for fight så han kan hjälpa mig lyfta. Han blir stadigt bättre och inom kort hoppas vi på komplett tillfrisknande. :)

Och snart är det torsdag igen! Yay, känns bra. :) Tiden går långsamt men fort ändå. Känner mig redan övervänt. :P Ajja, den som väntar på nåt gott...

Nu ska jag försöka peta i mig resten av kycklingen och riset och sen ta itu med disken!


RSS 2.0