2013

Har varit ett långt år på väldigt många sätt, men ett fantastiskt bra ett på samma gång.

Startade ut knackigt med en ordentlig förlossningspsykos och därav lite mer än två månaders inläggning på psyket. Pest och pina och aldrig att jag vill tillbaka dit igen, värsta tiden i mitt liv måste jag erkänna.

Fortsatte knaggligt med mitt och exets förhållande, ingen av oss mådde bra och ofta gick det ut över varandra. Vi kämpade tappert, och inte lika tappert ibland, men till slut blev det nog och en riktigt förjävlig separation följde på detta i slutet av september. Ingen av oss kom direkt oskadda ur det och det är fortfarande en hel del turbulens men jag tror att vi kommer kunna komma förbi det här också och gå vidare båda två, för lillemans skull.

Första oktober flyttade jag tillbaka till min hemort cirkus två mil från stan, något jag fortfarande inte ångrar och något jag i efterhand är väldigt glad att jag gjorde. Den första tiden var svår och jag föll tillbaka lite i gamla vanor, drack för mycket dom dagarna jag inte hade lillen och ängslades väldigt mycket över allting och sen började det hela vända.

Någon som dykt upp i mitt liv är ju min älskade Zeus, snart 5 månader gammal och alldeles underbar. Blandning av grand danois och briard och väger nu runt 20kg och växer i rasande fart! Snäll, försiktig, lydig (så lydiga som valpar nu kan vara innan koncentrationen brister eller trotsen sätter in lite) och verkligen allt som jag sökt efter i en hund. Potentialen är enorm, även om vissa stunder med valpflamset blir lite påfrestande så vet jag att han kommer bli fantastisk när han vuxit till sig lite i huvudet.

Sist, minst men definitivt viktigast har vi ju lilla E. Som han vuxit och utvecklats det senaste året! Är helt obegripligt att min lilla plutt nu springer omkring, försöker prata och har en alldeles jättebestämd liten personlighet som är större än vad hans lilla kroppshydda borde rymma. Just nu sover han gott i rummet här intill och jag njuter av vetskapen att han mår bra och trivs, att han fortfarande blir lika ofattbart glad då han ser mig och att han är det bästa som någonsin hänt mig.

I år blir det skola, skola och utan tvekan en massa magiska stunder med min son och hela menageriet som bor här hos mig. Nu snart blir det tripp till IKEA (äntligen) för att skaffa inredning till mitt hem då det är liiiite väl spartanskt för min smak. Skulle vara trevligt med typ bokhyllor, en tv-bänk, kanske en säng som är lite större än 80cmx200cm... Ska bli skönt att göra den här fantastiskt fina lägenheten till ännu mer av ett hem!

Nu ska jag sova så jag orkar upp med min lille skrutt imorgon. Hoppas ni har det bra där ute och hoppas ni får ett lika bra 2014 som jag planerar att ha!



Och extra grattis till världens bästa Nanna som blir 22 idag! <3

RSS 2.0