:D

Det ringde på dörren där vid fem över sju och jag funderade smått över varför Joel inte bara gick in då han hade med sig nycklar då han for. Konstigt. Öppnar dörren och där står en liten gubbe och en liten lastbil och ska leverera madrasserna en dag tidigt! Är toknöjd med hur sovrummet blev och kan knappt bärga mig på att få gå och läggs mig för dagen. :) Ska nog bara se klart det avsnittet som rullar på tv:n nu och sen krypa ner och aldrig stiga upp igen. Mmm, myyys. ^^

Allt gick toppen hos barnmorskan också. Lilleman har fixerat sig och hade fin-fina hjärtljud som vanligt, han har halkat av kurvan och mätte tre veckor bakom istället för att ligga exakt i takt med veckorna men får se nästa gång vi far in hur det ser ut då. Vår vanliga barnmorska var borta så fick träffa en annan och det kändes inte som om hon mätte likadant. Ajja, spelar inte så stor roll egentligen, så länge han mår bra så får han gärna vara lite mindre hellre än större. :P Mina blodvärden har rättat till sig så jag slipper fortsätta äta niferex. Woho! Fixat mödraskapsintyget till FK, fått alla papper som ska med till förlossningen och ska börja knåpa ihop mitt brev till barnmorskan. :) Så lite tid kvar!

Skötväskan har kommit nu också så ska hämta den imorgon, yay. :D Håller tummarna för att låsmuttrarna kommit också så jag slipper fara in igen i veckan. Imorgon kommer nog mobilen också, så snart så kan vi skutföra barnrummet också! :)

Sovrummet före och efter, plus bonusbild på vaggan och Ikaros krypin. Han trivs verkligen där under, sötnosen. ^^ (hade hunnit plocka bort sängkläderna och bäddmadrasserna när jag kom på att jag skulle fota först och ljuset är annorlunda på den efter men ajja, blev bilder iaf!)

 

 
 
 
 

Sömnlös

Ligger och väntar på sömnen som vanligt. Helt sjukt vad orkeslös jag är, vet inte om det bara är den normala tröttheten som kommer med att vara höggravid eller om mina blodvärden fortfarande är off. Ajja, ska till barnmorskan imorgon (idag) så får se vad hon säger. Håller tummarna för att allt står rätt till och att jag är utan energi pga bebis. :P

Var in på Jysk idag för att betala madrasserna och beställa hemkörning så nya sängen anländer på onsdag eftermiddag och som vi längtat! Känns helt sjukt skönt att det äntligen är gjort och jag tror att bytet kan göra de här sista veckorna något bekvämare för mig. Tror knappast jag får sova mer men jag misstänker att det kommer vara bättre för min ömmande lekamen i alla fall. Vi fick hjälp att bära hem sängramen för några dagar sen av ett par polare så på onsdag förmiddag blir det att hiva ut gamla sängen, städa ordentligt och bygga ihop ramen innan allt levereras där på eftermiddagen. Åh, ska bli så skönt! :)

I övrigt så blir det förhoppningsvis att hämta delarna till spjälsängen imorgon efter sjukhuset, sen ska jag städa på här hemma och göra klart i köket då vi hämtat alla köksprylar min syster lånat och nu har på tok för mycket av det mesta. :P Låsmuttrarna till sängen sa dom skulle komma i veckan och skötväskan ser vi om det blir nu eller nästa vecka. Väntar även på leverans av ett nytt vintertäcke till Ikaros, kammar till katterna och en jättefin musikmobil till spjälsängen. Utöver det är det nog inte så mycket. Ett babyskydd ska inhandlas så fort som möjligt och även ett par filtar sen är allt klart förutom hyllorna men det ser vi som jag tidigare sagt när det blir av. Oj, oj, oj vad jag ska pyssla på i veckan. :D

Är helt sjukt vad lycklig jag är nu för tiden. Vissa grejer kunde väl vara bättre men just nu så vägs allting upp av den här fantastiskt underbara karlen jag delar mitt liv med. Omtänksammare, mer hängiven och kärleksfull människa får man verkligen leta efter. Vet ärligt talat inte vad jag skulle göra utan honom.

Nu ska jag tugga i mig en novaluzid mot den här förbannade halsbrännan och hoppas på sömn. Woho, väckaren ringer 07.30... Tip top.

Vecka 36+1. Det drar ihop sig! <3


Pannkakor

Blir crepes till middag, mums! Känner att jag kommer att sitta och längta efter dom hela dagen. :)

Nanna var förbi ett tag tidigare och överlämnade de bilderna dom var klara samt pratade strunt i allmänhet. Mys. :) Blev en kortis då hon skulle iväg till jobbet men det var trevligt att träffas ändå, som alltid. Ska sätta mig och titta lite närmre på bilderna senare, just nu vill jag inte göra något alls!

Blev lite tvärstress efter att ovan nämnda fröken for dock, insåg att jag inte lämnat in blanketten för aktivutetsersättning till försäkringskassan och att jag hade noll aning om exakt vilket datum praktiken avslutades. Så, försökte febrilt få tag i min kontakt på arbetsmarknadstorget vilket visade sig omöjligt då ingen på hela stället svarade, så fick skjuts in på arbetsförmedlingen av mamma då jag tänkte att dom borde veta. Sagt och gjort, pratade med en väldigt trevlig kille i receptionen och fick där veta att hon på arbetsmarknadstorget aldrig meddelar AF om att min praktik var avsultad så det beslutet löpte på som om jag fortfarande jobbade. -_- Sa iaf till om att jag meddelat om avslut den 21/9 och inte varit där sedan dess och dom skulle göra en efterkorrigering så att det blev ställt till rätta där. Puh. Lämnade in blanketten på FK, fick veta hur jag skulle göra med mödraskapsintyget och plockade på mig blanketter för bostadsbidrag och for sedan hem igen. Joel ska ringa ett sista samtal imorgon för att ställa allt i den där härvan till rätta så behöver vi inte tänka på det mer. Skönt!

Nu Supernatural och sen fara och handla lite mat med mamma. :)


Beeeeebiis

Var och hämtade barnvagnen tillsammans med Joel idag och vi är hur nöjda som helst. Överlyckliga rent ut sagt. :) Har varit lite fundersam om vi gjorde rätt val men efter att ha promenerat hem den idag så är jag säker (i min okunnighet) att den är rätt för oss. Och den är så fiiiin. ^^ Skötväskan blev försenad dock, nästa vecka eller veckan efter det blir det att hämta den. Tydligen har Emmaljunga brist på tyg för tillfället så dom prioriterar i första hand vagnarna och det är jag helt med på, väskan känns väl inte lika viktig som vagnen egentligen även om det ska bli kul att få hem den. :)

Åh, avis på Joel som kan höra lillemans hjärtslag när han lägger huvudet på min mage.. Stunden innan vi somnar är en av mina favoritstunder på dagen. Bara ligga och känna liten sparka båda två, prata om framtiden och mysa i allmänhet. Kommer helt klart sakna det om en månad men är säker på att det kommer komma andra lika underbart fina och kärleksfulla stunder då också. <3

Har fått lite mer ordning i barnkammaren idag också och det känns riktigt skönt. Delarna till sängen är klara för upphämtning (Joel var dit idag men karlen som hade grejerna var ingenstans att finna) och nästa vecka får vi låsmuttrarna som saknas så vi kan helt montera klart den också. Underbart! Vi ska försöka få upp hyllorna i veckan men det ser vi hur det går med, känner inte att det är jättepanik med det även om det kommer vara skönt när det är klart. Är då helt övertygad om att liten kommer strunta fullständigt i huruvida det är kalt på väggarna eller inte. ;)

Oh, och ny säng till dom vuxna också på tisdag! Såååå peppad, imorgon ska vi hämta sängramen från min gamla lägenhet och sen är det bara att invänta madrasserna. Kommer bli toknajs, är så less på den här sängen så det inte går dit en till. 160 bred och separata bäddmadrasser som glider isär heela tiden, plus att resårmadrasserna inte är i nyaste laget heller. >.< Mm, ska ta och försöka sova och drömma om mjuka sängar och fina bebisar. ^^

35+3! <3 Har verkligen blivit dålig på att komma ihåg att ta bilderna i tid. Ska försöka skärpa mig de här sista veckorna. :)


Nattvakt

Känns lite så ibland. Börjar vara småless på sömnproblemen men förr eller senare får jag sova igen. Kanske inte blir förrän om ett år eller nåt men som sagt, förr eller senare...

Småglor på Monsters VS Aliens på Js laptop och surfar runt på iPaden som vanligt. Är nog en av de bästa investeringarna jag gjort på väldigt länge. Har gott och väl fått valuta för dom pengarna jag lagt ut! Nu när min laptop är ute för räkning för gott så vette tusan vad jag skulle göra utan den här manicken. :P Vi hade ett smärre missöde med ett par hörlurar som låg på tangentbordet när datorn stängdes igen, vilket ledde till en sprucken skärm.. Shit happens, den var inte värd mycket hur som så ingen större förlust för min del. Tycker mer synd om min karl som var den som lade igen skärmen och som nu mår synbart röv varje gång det kommer på tal. Sötnos. <3

Naglarna är för övrigt nu täckta av två lager Kleancolor - Metallic Green, med två lager China Glaze - Ghoulish Glow över. Gröna, glänsande och lyser i mörkret. ;) Ska se om jag lyckas ta en bra bild på det imorgon, just nu ids jag inte kravla mig ur sängen igen!

Avslutar dagen ned världens sötaste pit bull. Jag vill bara pussa honom i hela ansiktet. :3


Till sängs

Dagen har varit upp och ner humörmässigt. Startade ut ned att småböla i soffan medans Joel var hemma på lunch, sedan han (smått förvirrad) farit tillbaka på jobbet blev det en dusch och humöret stabiliserades litegrann. Tänkte att jag skulle ta itu med något produktivt och tog ut soporna och på vägen in tittade jag i brevlådan och hittade ett paket som jag inte väntade förrän nästa vecka.

Paketet innehöll 39st nya nagellack (mihihihi) från Kleancolor och efter den upptäckten vände humöret rätt fort uppåt igen! Jag har inte blivit helt galen ( bara lite), jag lade faktiskt inte ut några pengar på lacken så tyckte det var rätt okej. Joels hobby finansierar min hobby, win-win. ^^ Så mycket nya färger att leka med, så lite naglar. Tur att jag har mycket tid om dagarna för tillfället. Kommer ju inte vara så för alltid men just nu kan jag unna mig det. :)

Nej, sova nu, helt dötrött.


All the pretty Kleancolors. :3


<3

Efter en dag fylld med långsam städning och prat med hunden ligger jag till slut på soffan och väntar på att gå och lägga mig. Har hunnit tvätta lite, dammsuga, rensa ur Joels garderob, gå igenom alla sängkläder och plockat och donat och fixat i allmänhet. Har även hunnit fixa till i sovrummet (oooh, är så PEPP på att köpa nya sängen. Blev uppskjutet till den kommande veckan men det gör inget, då hann jag ju förbereda rummet lite. ;P) så nu har jag fått upp en fönsterlampa (till slut), städat bort flyttlådan med böcker som stod i ena hörnet och förpestade mitt liv, tagit ut min systers jumbokuddar, som jag inte vet vad jag ska göra av riktigt då dom bara är ivägen överallt, och allmänt fixat även där inne. :) Kvar på schemat för morgondagen står dammtorkning och skurning, samt få ut alla sopor som jag lyckats samla ihop idag. Förstår inte hur vi kan ha saker kvar med tanke på hur mycket jag slänger nu för tiden men tydligen så finns det skrot så det räcker ett tag till iaf! :P

Är så sjukt skönt att få röja på här hemma om dagarna, tiden går fortare och min stress blir bara mindre och mindre för varje grej som blir klar. :)

Oooh, i veckan kommer barnvagnen! :D Så sjukt övervänt, men ändå så känns det som om det var nyss vi var och beställde den och skulle vänta i tre månader. Tiden går fort, men långsamt. I veckan kommer även muttergrejerna som saknas till spjälsängen och förhoppningsvis även spjälan och benet som Kaplaneleverna skulle fixa i ordning. Smidigt att bara kunna gå till en gymnasieskola och be om hjälp med såna saker, annars vette tusan hur vi löst det. :) Åh, blir en spännande vecka minst sagt, och mycket som kommer bli klart. ^^

Nu lite reddit, sen säng! Och! Måste också komma ihåg att ringa mina samtal imorgon då jag glömde i fredags. Mycket viktigt!

Vecka 34+0! :D Tiden bara flyger fram. ^^ (plus smygattack från Joel, därav suddigheten. ;P)


Säng, säng, säng...

Ligger återigen till sängs, trött och slut och ont som tusan. Usch för det. Måste komma ihåg att ringa sjukgymnasten imorgon och se om hon kan hjälpa mig för såhär kan jag inte ha det i sex (åtta) veckor till. :(

Förutom smärtan så har det varit en riktigt bra dag! Fick hem ett paket från tradera som jag vann för över en månad sedan och mer eller mindre accepterat att det aldrig skulle komma, fick hem en klocka som jag köpt via FB och som jag är tokkär i och upptäckt att de "pluttarna" vi behöver till spjälsängen är samma som sitter i skötbordet så ska in på Babyproffsen imorgon och beställa efter reservdelar! :D Joel fick även tag i karlen på Kaplan som skulle fixa de saknade delarna till sängen och tydligen var det bara lite finputs och lackning kvar så vi kan nog hämta dom nästa vecka. ^^ Älskar när saker rullar på!

Nu ska jag försöka sova, och försöka komma ihåg allt som ska göras imorgon. Wish me luck!

(Tiden bara flyger iväg. Var ju i vecka 15 och var övervänt på ultraljudet alldeles nyss! :O)


Psst

Har som ni märkt kommit tillbaka till blogg.se, trots irritationen och strulet med appen. Bloggportalen sög, för att vara rakt på sak, så är skönt att vara tillbaka. Fri från strul dessutom! :)

Ligger i sängen och försöker sova, har ont så in i norden i bäckenet och i ryggen så vet inte hur det ska gå med sömnen. Blä för det. Foglossning var inte roligt ens i början, och nu när det bara blir värre och värre vill jag inte vara med längre. >.<

Har dock varit en toppendag i övrigt! Den tillbringades ute i Burträsk med Nanna och Hedda, massa prat och allmänt mys. Blev fotad också av tidigare nämnda fröken (den äldre då, trots att Hedda är en rackare på att vara snabb i vändningarna så är hon nog inte riktigt hemma på digitala systemkameror än. Ge henne ett halvår. ;P) och blev uppriktigt överraskad över hur nöjd jag blev med bilderna. Såg inte alls lika svullen och gigantisk ut som jag känner mig, så det var en trevlig överraskning! Plus att Nanna är en snidare på att ta bilder så är nog mest hennes förtjänst hur som. ;) Längtar tills jag får de klara bilderna, ska bli så kul. :)

Nu snurrar huvudet runt tankar på nya sängen till oss, mobil av något slag till spjälsängen och förhoppningar om att vi får delarna som fattas till spjälsängen snart. Imorgon ska vi (Joel) ringa till Kaplan och höra hur det går för dom riktigt!

Ska ge mig på sömnen och hoppas på det bästa, lite är bättre än inget!


Under construction

Håller på och fixar ny header (till slut) och andra designdetaljer till bloggen så den kan se lite lustig ut ett tag. Återkommer senare!

<3

Vecka 33+0. Vet inte vars tiden tar vägen. O.o

P.S.

Och! Inte att förglömma; till veckan ska vi försöka hinna välja ut nya madrasser till sängramen jag har på Skiftes och om ungefär en och en halv vecka är barnvagnen klar att hämtas upp! :D Ser sjuukt mycket fram emot en ny säng, men vagnen är nästan häftigare.;D

Mitt i natten igen

Sömnproblemen börjar vara rätt påfrestande. Ligger vaken till iaf tre varje dag och försöker sova men mellan halsbränna, avdomnade höfter, hickande och sparkande bebis, svårigheter att ligga bekvämt och en pojkvän som snarkar är det svårt att komma till ro. Det sistnämnda är dock mitt minsta problem, J går alltid väcka eller peta på tills han vänder sig, desto svårare att säga åt bebis att ligga stilla. Oh well, det kommer utan tvekan bli värre med bekvämligheten så borde inte klaga. :P

 

Haft en bra vecka, även om den flugit förbi. I måndags var sista föräldraträffen som handlade om amning, gick själv då J jobbade men var i princip inga partners med så kände mig inte så värst övergiven ändå. :P Var också på en mindre shoppingspree och inhandlade typ allt som saknades i bebisväg samt ny frotté och anda småsaker som behövdes hit hem. Skönt att det är gjort! Nu väntar vi bara på att benet och spjälan som saknades ska bli klara så kan vi skruva ihop spjälsängen och inreda klart i barnrummet! :) Tre hyllor som ska upp samt lite inredningsdetaljer bara. Börjar dra ihop sig!
Tisdag var det träff hos BM för lite koll och prat, låg fortfarande exakt på tillväxtkurvan så vi hoppas det betyder att det inte blir någon monsterbebis. Själv vägde jag nästan 4,5kg när jag föddes och det vill jag då rent inte ens tänka på! Blodtrycket uppmätte en all time high sen jag blev gravid också, hela 100/60 var det uppe i. Har hittills legat runt 90/50 men har alltid haft blodtrycket längst ner på normalskalan så är inte direkt oroad, vilket vår BM inte heller är.
I tisdags blev det också dejt med Nanna och Hedda, som hunnit bli hela 6 månader gammal! Helt galet hur fort tiden går. :) Var trevligt, åt gott och vandrade runt i butiker som två virrpannor, som vanligt. ;P
Utöver det har det väl inte hänt så jättemycket, storhandlade mat i tisdags och har påtat på en hel del här hemma. Dagarna går fort när J är borta större delen av dom och jag fyller tiden bäst det går med ömsom produktiva sysslor, ömsom spelande, nagelfix och tupplurar. Har dessutom börjat laga mat. Helt galet. Är verkligen inte på något sätt inkapabel till matlagning, har nog aldrig riktigt misslyckats med någon maträtt jag gett mig på, jag har bara aldrig funnit det intressant och gör det väl egentligen inte nu heller, men att hålla ställningarna här hemma gör det enklare att inte ha dåligt samvete över att jag inte jobbar. Skulle nog börja avsky mig själv rätt hårt om jag bara låg på soffan och väntade på att J skulle komma hem och dessutom lät honom sköta städning och matlagning. Nej, man får dela på sysslorna, och medans jag varken jobbar eller har ett barn att ta hand om än så är det bara logiskt i mitt huvud att jag tar hand om hushållet. När pajken väl är ute kommer det utan tvekan bli omfördelning i sysslorna igen men just nu så trivs jag väldigt bra med att vara husfru. ;)

 

Nej, upp och kissa och sen försöka sova igen. Magbild dyker upp ikväll! :)


<3

And pretty nails! ^^
 

Mage

Dålig uppdatering på sistone, men har varit mycket och jag har inte riktigt haftnågon blogginspiration. Meh. Här är senaste magbilderna iaf, har varit lite glömsk senaste veckorna så har blivit någon dag sent men ajja, sånt som händer!

 

Vecka 31+3 och vecka 32+2


RSS 2.0