Update

Helgen blev inte som planerat och huvudet är fortfarande på sned. Varje dag kommer vi närmare ljusningen dock! Bloggen blir det lite som det blir med, inte kul att upodatera när nästan allt man har i huvudet är grå sörja. Tur jag har Joel och liten som lyser upp tillvaron. <3

Vi hörs när vi hörs!

Dreamfeed

Det tar längre tid men att mata lilleman innan han vaknat helt är guld värt. Så fort han börjar knorra i sömnen som om han börjar vara småhungrig (brukar vara en halvtimme typ innan han är klarvaken) så är det bara att snabbt byta blöja och sen ge honom en flaska innan han hinner öppna ögonen. Tar kanske tio minuter längre men blir mer sömn så. :)

Nu har jag hunnit lägga honom igen efter min första matning för dagen så ska ta och försöka sova lite till och sen blir det handling! Solbacken och schtaan är på schemat, och ikväll blir det födelsedagsmys utan barn för dom vuxna i hemmet. Ska bli trevligt!


Tröttur

Bebis och pojkvän sover pch här ligger jag, klarvaken och illamående. Börjar vara less ångesten och oron nu, vill bara få sova i lugn och ro och ha en normal vardag igen. Blir väl bättre och bättre antar jag, men plågsamt långsamt går det och varje natt är en ny kamp för att sova.

Har varit en bra dag i övrigt, lugnt och stilla då liten sovit hela dagen med några avbrott för mat och lite gnäll. Tror det är en växtspurt på g, inte mycket vakentid (sammanlagt kanske 3 timmar sen 6 i morse) jämfört med för några dagar sedan då han bara tagit ett par tupplurar under hela dagen. Hoppas det återgår till det normala imorgon, blir ju orolig om det fortsätter såhär!

Joel fyller ju år idag också. Dessvärre blev det inget firande alls nästan (utöver att jag lagade gomat till middag och han var iväg till sin mor mitt på dagen) men vi satsar desto mer på fredag då vi hoppas på barnvakt så vi kan få en kväll för oss och äta ute osv. Ska bli toknice! :)

Nej, nu ska jag försöka sova igen och jag hoppas att allt går bra under morgondagens möte!


Men sov då för i h-vete...

Ligger vaken trots tröttheten och funderar på morgondagen. Är riktigt pepp på en bra dag! Det vankas bebisträff på Öppna Förskolan med föräldragruppen och ska förhoppningsvis (håller alla tummar och tår) få det samtal jag väntat på sen i torsdags. Ett steg närmare ljusningen hela tiden!

Har målat mina naglar mörkt grönblå och även hunnit färga håret under dagen. Små lyxer men ack så uppskattade. Det dummaste just nu vore att tappa mig själv helt, även om jag känt mig sjukt självisk stor del av tiden de senaste dagarna.

Nåväl, framåt framåt! Ny dag, nya tag, och jag tänker göra allt för att den ska bli bra!

Sörja

Just nu är jag inte på topp. Jag klarar inte riktigt av allt som jag vill, huvudet är på sne och allt som bara rinner mellan fingrarna på mig. Känns som om jag missar allt det viktigaste och försummar dem jag älskar mest men samtidigt så vet jag att så inte är fallet. Självömkan, läskiga mängder ångest och en gnutta självförakt, dålig blandning när man måste klara vardagen.

Som tur är har jag världens bästa pojkvän som ställer upp mer än jag skulle vågat drömma om, och världens finaste son som gör allt bättre bara han ler. Vet inte vad jag skulle göra utan dom, är helt galet hur mycket jag älskar dom. Även det här kommer bli bättre men vet inte hur jag skulle klara det utan er. <3

Onsdag

Ska strax äta middag och sen bär det av för mig och J till bio, dags att äntligen se Hobbit! Tokpepp, ska bli så himla kul. Känns konstigt att lämna Lilleman med någon som varken är jag eller Joel men det kommer gå hur bra som helst, det är jag helt övertygad om.

Imorgon blir det till barnmorskan för efterkontroll och samtal. Uppdaterar mer om det senare, är en hel härva av tjafs just nu. Blä.

Nej, stroganoff och sen iväg!

Midnatt råder

Och jag sitter vaken! Klagar dock inte, känner mig pigg och är rätt skönt att få lite tid ensam. Är självklart inte helt ensam dock, bebis snusar i vaggan och Joel snarkar på soffan, men lugnt och stilla är det då hur som helst. Har ER-maraton med mig själv och har det riktigt bra!

Min mobil försvann spårlöst för några dagar sedan, satt i mammas bil på väg mot Coop, kollade klockan, stoppade tillbaka telefonen i fickan och insåg fem meter från bilen att jag inte hade den på mig. Antog att den fallit ur fickan i bilen och gick in och handlade men när vi sedan letade igenom bilen så fanns den ingenstans. Kollade runt bilen, under, överallt där vi trodde att den kunmat hamna inne i bilen, men den gick inte att hitta. Sjukt konstigt! Hoppas att den kommer dyka upp nästa gång mamma storstädar bilen men lagom irriterande är det. Egentligen spelar det ingen roll, det enda jag saknar är bilderna på Elias som jag tog just innan vi for hem från BB. Det känns inge kul alls att dom är borta men hoppas som sagt den dyker upp framöver.


Världens bästa Joel överraskade mig dock med en ny telefon när han kom hem från stan tidigare idag så är återigen kontaktbar! Är riktigt glad över den, är en Sony Ericsson WT19i, en walkman med riktigt bra ljud så ska ta och investera i ett större minneskort så jag slipper bära runt på både telefon och iPod hela tiden för första gången på flera år. Grymt glad är jag som sagt!

Ska bäcka Joel på ett par timmar så jag kan gå och lägga mig i sängen och sova i massor. Nu behöver jag dock något att äta. Vrålhungrig och törstig, SodaStreamern vi köpte till oss själva i julklapp var för övrigt den bästa investeringen på länge. Vill inte tänka på hur mycket pengar jag lagt på kolsyrat vatten det senaste året!

Nej, nu fika. :)

Rea

Älskar rean som kommer efter mellandagsrean, halva reapriset är inte fy skam! Hittade nya gardiner och matchande soffkuddar på Indiska så vardagsrummet har fått ett ordentligt lyft. Tog itu med julpyntet när jag ändå var igång så nu är tomtar, gran och ljusstakar nerpackade och väntar i hallen på att bli utburna i förrådet. Skönt att få ordning igen och som Joel påpekade så känns lägenheten faktiskt större utan allt plotter, särskilt granen. Blev mörkt utan alla lampor dock så härnäst blir det jakt efter en snygg golvlampa, och vi måste verkligen ta itu med att få upp något på väggarna här inne. Någon snygg tavla ska vi verkligen se till att införskaffa! Är faktiskt väldigt nöjd med vårt hem även om mycket säkert kunde förbättras, det känns som hemma och det är i slutändan det enda som räknas.

Liten växer då så det knakar för övrigt. På senaste BVC-kollen då han var exakt en månad vägde han in på 5800g och var 59cm lång! Vid det här laget väger han gott och väl över sex kilo och har utan tvekan vuxit minst en centimeter till. Dagen innan han var en månad bytte vi upp till 62 i kläder och igår var det dags att ta fram blöjor i storlek 3. Om han fortsätter så här kommer han ju vara vuxen när som helst!

Nåväl. Har en hungrig bebis att ta hand om och glass att äta!


Oh!

Kom på att jag inte skrivit hur det blev med barnvagnen till slut!

Vi hade ju bestämt oss för en Emmaljunga City Cross men de planerna blev ändrade efter mycket funderande. I slutändan blev det visserligen en Emmaljunga, men en Nitro istället och det beslutet har varken jag eller karlen min ångrat. Det är exakt samma sittdel i båda modellerna men chassina är olika. Vi fick höra en hel del att det var en dålig idé med tanke på att däcken fram är små och att det är en mardröm i snö men vi har använt den i både klibbsnö, någorlunda djupsnö, slask och barmark och den går hur bra som helst ändå. Klart det är lite trögare i halvsmält klibbsnö kanske än en med fyra stora fasta däck men inte så man faktiskt reagerar på det. Är så sjukt smidigt också att framdäcken är svängbara när man är och handlar och navigerar runt mellan hyllor, och sjukt bekvämt att den går att styra med en hand utan problem.

Vidare blev det en mjuklift också, eller en Quadrolift som Emmaljungas modell heter. Den är varm, lätt och stabil. Om man har en bebis som vill ligga och fladdra med armar och ben kan jag tänka mig att det är lite trångt men våran lille prins vill helst ha det så ombäddat som möjligt så för oss är den perfekt. Sedan går den göra om till åkpåse och dynan som ligger i går att sätta fast så det blir mjukare i sittdelen så vi får användning av den sen också. :)

Sammanfattningsvis älskar jag vår vagn löjligt mycket. Den är praktisk, enkel och snygg. Kärlek vid första ögonkastet typ. ;)


Fredag

Sitter och njuter av stillheten här hemma med en slumrande bebis i famnen. Tokmysigt. Har plockat bort en del här hemma och satt igång mer tvätt, så resten av kvällen blir det inte mycket hålligång.

Har idag varit och sprungit runt på stan alldeles ensam med NIN och Slipknot i lurarna för första gången på länge. Hittade några fina tröjor till mig, ett par pyjamaser åt liten, en ny BH och fint garn. Håller på med en överraskning som jag behövde material till och hittade ett jättefint lurvigt garn som jag ska virka en mössa eller dylikt av. Inte bestämt mig än, var bara tvungen att ha det! Träffade också upp Nanna och hängde med på bebisträff på hennes jobb en stund, himla trevligt att träffa folk. :) Kändes skönt i allmänhet att komma mig ut även om jag saknade lilleman sjukt mycket mot slutet av de tre timmarna. Galet! Känner mig helt slut, ska bli skönt att lägga sig om inte allt för länge.

Fick överraskningsbesök av Sanna igen som varit på lägenhetsvisning i ett hus här intill. Hoppas dom får den, skulle vara kul att ha någon så nära att umgås med på dagarna när Joel jobbar! Hon skulle komma förbi imorgon som planerat så håller tummarna för att dom fått bra besked då. :)

Nu ska jag hänga tvätt strax och invänta att J kommer hem från hundpromenaden och sen virka lite mer!


Lugn

Liten ligger och snusar i vaggan och jag hinkar vatten och försöker förstå hur jag kan behöva dricka mer än vad jag redan gör. Tre liter minimum annars får jag huvudvärk. Wut. Ska bli skönt när ammandet är över så jag får känna mig helt och hållet som mig själv igen. Trots att planetmagen är borta så kan jag fortfarande inte sova som jag vill för då läcker jag mjölk överallt.. Bara fem månader till! ;)

Dagen har varit lite upp och ner efter en lång natt med lite sömn men det lägger vi på hyllan och går vidare. Har fått städat och börjat tvätta så det känns bra, älsklingen tog hand om disken och kvar är egentligen bara att storstäda kattlådorna. Det får dock vänta till imorgon då vi inte har ren sand så det räcker till något så drastiskt men en dag till kan jag nog stå ut! Imorgon blir det eventuellt en shoppingtur för min del också så det håller vi tummarna för att jag orkar. Tänkte fara idag men det blev som det blev med det. Ny dag imorgon som sagt!

Lördag hoppas jag att Sanna kommer förbi som planerat och håller mig sällskap ett tag på dagen medans Joel är på jobbet, hon och karlen hennes var förbi som snabbast igår kväll och såg liten men blev bara tio minuter då dom skulle till bussen. Var inte ett dugg förberedd på oväntat besök dock, satt och ammade i soffan iklädd morgonrock och mjukiskläder, oduschad och lägenheten såg ut som ett bombnedslag. Ajja, sånt som händer. :P

Nu vaknar liten. Återkommer.


Gott nytt

Ligger i sängen och myser med bebis som wonkar på, jobbigt det här med matsmältningssystem. Men amningen funkar iaf igen, woho! Känns helt sjukt bra, och det gör också att vi får sova bättre om nätterna alla tre när det inte är en massa spring med pump och värma mjölk och göra eventuell ersättning. Nu plockar jag bara upp honom i sängen och somnar om igen, hur smidigt som helst. Blir ju dock att han sover i sängen med oss vilket jag egentligen inte vill men just nu vinner nattsömnen. När han börjar sova längre nattetid så får han gå tillbaka till vaggan men just nu kör vi på det som funkar. Han sover ju utan problem ensam dagtid så tror inte det blir något större problem att flytta tillbaka honom sen. :)

Nyårsafton blev enkel men trevlig. Först god middag här hemma med Joel och lilleman (sistnämnde sov dock genom hela måltiden), sedan blev det promenad in till stan för att titta på fyrverkerier. Något officiellt fyrverkeri från kommunen blev det inte i år dock då sponsorerna backat ur men vi sprang på en massa av våra vänner som vi tillbringade midnatt med och sen blev det hem igen för familjen Lundberg/Wallin. Jag och Ikaros kom oss isäng vid två, och fick sällskap av Joel och liten vid fyra och vi sov allihopa till 13! Blev ett avbrott vid nio-tiden för blöjbyte och lite ersättning till liten men sjukt skön natt hur som helst. :) Känner mig typ som en riktig människa för omväxlings skull.

Nu blir det snart mat för dom vuxna och den kommer nog följas av en väldigt lat nyårsdag. Underbart. <3


RSS 2.0