Onsdag

Vi närmar oss helgen med stormsteg men känns ändå som den här veckan redan pågått en evighet. Hela lilla familjen är sjuk, alla på bättringsvägen men det har varit några kämpiga dagar vill jag lova! Värst har det varit med liten, det räckte som inte med att jag och J skulle bli orkeslösa och snörvliga utan bebis har varit kinkigare än jag någonsin sett honom. Inte lätt att vara sjuk för första gången och när man lägger till tänder som börjar vilja kika fram och en mental tillväxtvecka på det så är det inte lätt att vara lilleman alls. Svårt att sova då han hostar och snorar mycket så han väcker sig själv hela tiden och har varit i princip konstant övertrött, vilket lett till gnäll och skrik och tjorv och allt mellan himmel och jord. Så skönt att det snart är över.

Har även varit tre svängar upp på sjukhuset med Elias. Ringde barnavdelningen i måndags och frågade om någon kunde kolla på honom då han var väldigt dålig och fick tid en halvtimme senare. Väl där blev han klämd på och vägd (10.7kg, monster baby!) och lyssnad på och det uppdagades att han hade astmapip i lungorna. Förmodligen är det bara förkylningsastma då ingen annan i familjen har det så han fick ventolin (tror jag det hette) i inhalator direkt där och blev genast bättre och vi återvände senare på kvällen för en till dos medicin och trodde det räckte där. Kvällen efter hade han det dock riktigt kämpigt med andningen igen så blev upp på akuten då barn hade slut telefontid och därifrån blev vi slussade tillbaka till avdelningen för en till dos. Igår var han mycket bättre och idag nästan frisk, hans tidigare rossliga, pipande och ganska ansträngda andning återgår mer och mer till det normala, hostattackerna minskar och snoret verkar vara på upprinningen så vi hoppas att denna förkylningsastma var en engångsförteelse och inget som händer igen för jag har noll kontroll över mina orosnivåer!

Hoppas vi alla fortsätter tillfriskna fort, och hoppas vi alla är så pass pigga imorgon att liten kan vara hos sin mormor som planerat så jag och Joel kan få lite egen-/vuxentid!

I övrigt intet nytt på västfronten. Virkar vidare, som alltid, och väntar ivrigt på att min garnbeställning ska anlända så jag kan slutföra min filt! Har påbörjat en annan så länge som jag hade lagt på is och som jag också tror kommer bli hur fin som helst, den blir lite mindre och kanske enklare men är riktigt kul att göra den ändå! Tur jag har mina virkningar att hålla mig sysselsatt, annars skulle jag nog bli tokig.

Dagen har varit kort och lång på samma gång. Jag och Joel har skiftsovit lite för att orka med mr Crankypants och jag har vilat större delen av kvällen då jag inte alls känt mig på topp. Bättre dag imorgon tror vi, ska bli skönt med barnvakt!

Peace out.


Ny vecka!

Ska strax ta och somna men tänkte säga hej här först, är ju lite upp och ner med aktiviteten men å andra sidan så skriver jag inte för er skull utan mest för min egen så aktiviteten är som lusten; inte alltid samarbetsvillig.

Ikaros verkar ha det riktigt bra i alla fulla fall, ska fara och träffa dom i veckan och se hur dom har det och förhoppningsvis klämma in lite gostid med knäppvovven. Blir trevligt och skönt att se att han mår bra, även om jag vet att han gör det så är det ju en helt annan sak att se det. Ska ta och skriva ihop ett foderkontrakt också att ta med som vi ska skriva under, lika bra att få det ur världen så fort som möjligt!

Med familjen Lundberg Wallin är det lite sämre ställt än med vår hund dock. Förkylning och elände har drabbat hushållet men vi hoppas det går över fort! Joel var lite krasslig i förrgår, dyngsjuk igår och känner sig mycket bättre idag så gissar att jag väntar på en ytterst otrevlig morgondag. Elias tar sig igenom sin första förkylning med gott mod, igår skrattade han sig igenom hostningarna men idag har det varit jobbigt så vi hoppas han piggnat till tills imorgon, annars är ju BVC inom promenadavstånd som tur är! Kan knappt minnas sist jag var förkyld, har något vagt minne av att jag skrev ett inlägg om hur mycket det sög att vara dyngsjuk och höggravid förra året men ja, minnet är luddigt. Hur som så hoppas jag som sagt på ett snabbt tillfrisknande.

I veckan väntar det även trevligheter som tur är! Har beställt garn till mitt senaste projekt som jag jobbar på (och som jag är övertygad kommer bli helt fantastiskt) och väntar även på något som vi faktiskt blev av med förra veckan.

Jag vet inte om det har undgått någon att jag är ganska neurotisk och orolig av mig så för mig var det ett måste att inhandla ett andningslarm innan förlossningen. Det blev ett Snuza Halo (numera Snuza Hero), en liten manick som räddat mig från många nätters oroande de senaste månaderna. Första tiden hade jag problem med att få det att starta, batteriindikatorn blinkade ilsket och det tjöt bara så fort man pillade in ett batteri. Mycket frustrerande. Till slut fick mina förlossningshormoner nog av det hela och jag smällde det ilsket i skötbordet några gånger varpå det helt mirakulöst bestämde sig för att fungera problemfritt! Fram tills i tisdags. Joel uppmärksammade att batteriet började att ta slut och eftersom vi har en hel drös med extrabatterier tänkte jag att kag skulle byta innan det var helt slut och slippa paniken när det väl dog. Väldigt dumt av mig. Tog ut gamla batteriet, satte in det nya och ingenting hände. Ingen lampa som blinkade, inget ilsket tjutande, nada. Pillade med det ett långt tag innan jag gav upp, Joel tog in den till ICD men dom kunde inte hjälpa så jag skickade ett mail till BabyNord (Smuzas svenska leverantör) och undrade om dom hade någon aning om vad som var fel. Dom bad mig skicka in larmet i onsdags och fick i fredags mail av dom där det stod att larmet gått sönder så pass att det inte gick att laga, något hade helt enkelt gått av inuti det, så dom skulle skicka mig en helt ny utan någon extra kostnad! Något överlycklig mamma här alltså, helt fantastiskt tacksam över att dom ersätter den åt oss. Ser fram emot morgondagen då jag kan börja slappna av under lillemans sovstunder igen utan att hela tiden oroa mig för att han slutat andas. Ska bli skönt!

Jag accpeterar att många tycker att detta är en fruktansvärt onödig pryl och att det är att kasta pengar i sjön men då ber jag dom människorna tillbaka att acceptera att jag tycker att det är en livsnödvändig pryl och att det är mitt och min sambos val (okej, mest mitt, J är inte i närheten av lika orolig som jag är men han låter mig hållas och det tackar jag honom för!) om vi vill ha ett andningslarm till vår son eller inte. Så det så.

Nu ska jag sova, trött och slut efter lång dag!


-.-.-.-

Lade vid lunch idag ut en annons på blocket om Ikaros utan att egentligen förvänta mig något svar, fick två ganska omedelbums och nu ikväll kom en tjej som bor här på torpet och tog med honom hem på prov. Jag hann inte riktigt med i vad som hände, trodde aldrig att vi skulle få napp så fort och definitivt inte av någon som jag skulle känn mig bekväm med att lämna hunden till men här sitter jag ändå ensam i sängen och anstränger mig för att inte titta på den tomma hundsängen. Det är ju bara på foder och precis som Joel säger så kan vi ta tillbaka honom när som helst men det gör ont i hjärtat lika fullt. Usch usch usch, helt galet att man kan bli så fäst vid ett husdjur.

Ska ta och äta lite soppa, glo på Netflix och virka tills jag somnar. Kommer nog bli en lång kväll.


Tisdag

Sitter och lyssnar på bebis som ligger i spjälsängen och skrattar för sig själv istället för att tupplura. Nåja, så länge han är nöjd så! Han har börjat upptäcka att man kan ge ifrån sig höga, pipande ljud även om man inte gallskriker så han tjuter på friskt då och då, följt av ett skratt. Sötnöt.

Helgen var riktigt bra! Vi hade några grannar på middag vilket var riktigt trevligt, två par varav det ena ska ha sitt första barn om ett par veckor och det andra får deras andra om tre månader. Kul kul med graviditets- och bebisprat, även om jag saknar mysmagen riktigt mycket när jag ser dom två. Nåväl, har bestämt att Elias ska vara minst 1,5-2 år innan vi ska fundera på något fler, vill definitivt inte ha två stycken i blöjor samtidigt, och är ju skönt om det äldre barnet är så pass gammalt att man inte behöver övervaka det konstant för att det inte ska äta konstiga saker eller köra in saker i väggkontakterna. Allt i sin tid med andra ord!

Idag blir det nog inte mycket som händer vad jag vet, ska städa lite, skicka iväg babymonitorn på lagning och förhoppningsvis kommer min beställning från Crazy Factory idag också! Joel skulle iväg med lilleman till stan på ett tag så blir väl att bara strosa runt här hemma och göra så lite som möjligt medans dom är borta. Virkar idoget på min filt som jag är säker på kommer bli helt fantastisk, garnet räcker inte länge till så måste införskaffa fler nystan om inte alltför länge men det är det värt. Har två sjalar klara också, en som jag skulle ge bort men den planen gick i stöpet tillsammans med vänskapen så får hitta på något annat att göra med den. Nä, ska inte tänka på det där, blir bara ledsen.

Ska komma ihåg att lägga ut annonsen om Ikaros också, måste bara be morsan ringa och betala den då det inte funkar från min telefon av någon dum anledning. Hoppas vi hittar ett perfekt hem till min lilla älskling!


<3

Är med sorg i hjärtat som vi börjat fundera på att hitta ett nytt hem till min älskade Ikaros. En glad, pigg och energisk dvärgpinscherkille på 4 år som älskar agility såväl som att mysa under en filt i soffan. Han är en dominant liten herre som kräver en fast hand och tydliga regler för att må bra, en väldigt stor hund i ett litet format med andra ord! Han är en utmärkt vakthund och lite reserverad mot nya människor tills han lärt känna dem, van vid katter och andra smådjur. Ej van vid barn. Är dominant mot nya hundar men inte aggressiv. Går bra i koppel såväl som lös och lyder fint så länge man visar vem som bestämmer och därför söker vi någon med hundvana som kan ta sig an vårt lilla hjärta. Anledningen är att vi inte kan ge honom den tid och aktivering han förtjänar. Sprid gärna detta vidare och skicka mig ett meddelande om någon är intresserad av min lilla ängel. Prövotid till början innan permanent flytt.


Vårkänslor

Känner verkligen hur humöret ändå blir bättre och bättre för var dag som går, även om det ibland känns plågsamt långsamt och som om inget förändras. Har återfunnit viljan att hålla ordning här hemma (jag har ju gjort det men bara för att jag känt mig tvingad) och tycker det är riktigt roligt att tjollra på med min som igen och det om något är den bästa känslan någonsin. Han är en sån fantstisk liten varelse, stor och stark och så tidig i utvecklingen att man bara häpnar. BVC-tanten har upprepade hånger frågat om vi verkligen är säkra på att han är så ung som han är, guldklimpen min. Det får föräldrahjärtana att känna sig lite extra malliga och stolta kan jag lova!

Idag skickades äntligen beställningen från Crazy Factory så i början på nästa vecka dimper det förhoppningsvis ner paket med fina smycken till mig och hjärtat! Joel har också beställt ett jättefint babygym från amazon som vi väntar på, ser verkligen fram emot att det kommer då jag är säker på att lilleman kommer älska det.

Måste shoppa kläder åt lilltrollet också i slutet av månaden då han just nu har på sig 80 och rätt snart måste byta upp till 86 och i den storleken har vi bara tre bodys och inga byxor, ingen av oss trodde någonsin att han skulle växa så här fort men det är riktigt underbart även om han går igenom kläder i raketfart. Som min syster sagt många gånger så känner man sig nog mycket lugnare som förälder om barnet är lite för stort än lite för litet. Inte för att lilleman är "för stor", han är bara ordentlig på alla håll och kanter. Sist på BVC fick vi vet att han väger som en 8 månaders och är lång som en 6-7 månaders och då var han bara några dagar över 3 månader. Jag tror verkligen att Joels 196cm har något med det hela att göra!

Nej, ska sluta babbla här och ta och gå och sova om jag ska orka upp med lillskrutten vid 7-8 tiden!


Lat söndag

Idag har det inte hänt mycket utöver det vanliga. Städat lite, tvättat ett par maskiner, tagit hand om lilleman och varit på Coop med modern. Skönt med en slö dag, imorgon har vi starten på en ny vecka som förhoppningsvis för med sig lösningen på väldigt många problem!

Imorgon ska jag som tidigare nämnt iväg på schtaan med en tjejkompis som jag nyligen tagit upp kontaken med igen. Hon väntar just nu sitt andra barn och bor alldeles här intill så är som alldeles perfekt. Att hon är grymt trevlig och att vi känt varandra i snart tio år skadar ju inte heller! Det är riktigt nice att prata med någon som är på samma våglängd som en själv och som har samma utgångspunkt i livet. Är flera år sen jag kände att det var så lätt och kravlöst att prata med en väninna så jag är riktigt glad att vi börjat hitta tillbaka till varandra!

Ikaros sover som en sten under min iron Maiden-hoodie, katterna sover, Joel spelar Diablo och lilleman snusar sött i spjälsängen. Allt är som det ska vara med andra ord. Ska virka lite och ge Elias hans sista flaska för dagen på typ en halvtimme, sen ska jag sova så länge jag bara kan!


Lördag

Haft en riktigt trevlig kväll med en fin tjej, liten har sovit som den lilla guldklimpen han är och hennes son roade sig med min tv-spelssamling. Bra att vara gamer när det kommer ungar på besök, finns alltid nåt att göra.

Pojkarna har haft killkväll i köket och verkade också ha riktigt trevligt, så vart en lyckad kväll all around med andra ord! Blev sent innan den sista gästan släntrade iväg, var bara för en stund sen, så är trött och slut men nöjd ändå. Ligger i sängen med ett avsnitt och ska strax sova, bara väntar på god natt-kram från karlen min!

Måndag blir det lunch och stan med ovan nämnda fina tjej medans karlarna har barnen och på måndag ska jag också skicka min Crazy Factory beställning. Så mycket fint man vill ha!

Nej, nu har jag inget mer vettigt att säga. G'natt.


TV+sovrum=awesome

Hade lovat mig själv att aldrig mer ha TV i sovrummet men nu ligger man här lika fullt och tittar på mysfilm i sängen. Fy mig, underbart är vad det är!

Allt är lugnt i lägenheten, Joel sitter vid datorn och allt annat är tyst, tyst. Fantastiskt.

Saker börjar lösa sig, sakta men säkert rör vi oss framåt och vi är snart vid slutet på tunneln, ute i solljuset. Det är kämpigt och allt annat än kul men vi kommer komma ut starkare på andra sidan, det har jag inga tvivel om.

Nu ska jag lägga sista handen vid en piercing/smyckesbeställning. Måste ju köpa fina saker till septumen (åh, jag älskar älskar älskar den. Utan tvekan min favorit av alla piercings jag någonsin haft!) och jag kan faktiskt aldrig ha för många pluggar till mina töjda öron (som jag också är otroligt fäst vid). Även en del halsband och armband åkte med, samt några grejer till Joel. Älskar Crazy-factory, skulle kunna bläddra på deras sida i evigheter. <3

Litet urval ur beställningen!


Back online

Så var bloggen igång igen! Senaste dagarna har den bara funkat i iOS- och androidapparna av någon dum anledning. Blä för det, men nu funkar det ju igen så man ska väl inte klaga!
 
Lilleman tar en tupplur, ungen är ju den underbaraste i världen. Äter en gång mellan ~21 och ~08, är vaken en timme, sover en timme, är vaken en timme, sover en timme osv osv. Han fick sina 3-månaderssprutor igår och var rätt tjorvig igår kväll men sov ändå som en stock mellan 22 och 11. Vi är lyckligt lottade, kunde inte bett om ett snällare barn!
 
Idag blir det inte mycket, är trött och slut och mår illa. Usch ovh fy. Ska nog bara ta det lugnt med Joel och lilleman och bara mysa runt här hemma. Kanske tvätta lite mer! We shall see..

Rawr

Done and done. ;)


Oh!

Blond! :D


3 månader!

Världens bästa lilla unge är tre månader idag, känns som om detbara var någon vecka sen som han kom till oss, samtidigt som jag inte kan riktigt komma ihåg hur det kändes att vara utan honom. Åh, underbara unge vad glad du gör mig.
 
Igår blev det häng medAnnika, middag och nagellackande. Tokmys! Barnvakt blev det inte som planeratvså lillgrisen hängde med oss istället vilket var precis like mysigt, om inte mer. Den planerade bebisdaten blev uppskjuten då dom drabbats av magsjuka men förr eller senare blir dom friska igen!
 
Idag ska jag, bebis och pappan i hushållet fara till stan och äta lunch och bara ha det bra. Ska bli trevligt som alltid. Livet kunde helt klart vara sämre, har som ingenting att klaga över i dagsläget (förutom en deprimerande brist på septumpiercing och tatueringar. All in due time!).
 
Världens gladaste lillskit nu på morgonen. <3
 
 
 

Oj

Glömde bilderna!


RSS 2.0